Bianca Nouws

 

Hallo! Ik ben Bianca. In 1978 geboren in Amsterdam en ik ben altijd in deze prachtige stad blijven wonen.

In deze stad heb ik ook voor het eerst kennis mogen maken met yoga en dat was ‘liefde op het eerste gezicht’.

In mijn jeugd heb ik intensief de sport turnen beoefend, dat was mijn passie. Daarna heb ik nooit meer een sport / beweegactiviteit kunnen vinden die mij op het lijf geschreven stond. Tot ik in aanraking kwam met yoga. Na de eerste les was het raak, dit is het, dit zocht ik. Het complete pakket van yoga, lichaam en geest in balans krijgen en houden, dat wat je in de les leert integreren in je dagelijkse leven, is een uitdaging die ik graag aanging en nog steeds vol passie aanga.

 

Een andere passie van mij zijn kinderen. Sinds 2002 ben ik werkzaam op een kinderdagverblijf als gediplomeerd pedagogisch medewerker, en sinds 2012 heb ik daar de functie als assistent vestigingsmanager aan toe mogen voegen. Jonge kinderen zijn puur, in alles wat ze zeggen en doen. Hoe ze bewegen, hoe ze ademen. Ze zijn zichzelf in de puurste vorm. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer geremd ze worden in hun eigen ik. Dit komt door allerlei zaken die vaak ook van buitenaf komen. Kinderen moeten van alles, op school, thuis, het is een hectische wereld waarin we leven. Vrijetijd is vaak bijna geen vrije tijd meer. Echt ontspannen, het ontspannen van lichaam en geest, is iets wat veel kinderen eigenlijk niet meer zo heel goed kunnen uit zichzelf.

 

En toen kwam daar opeens kinderyoga uit de lucht vallen. Ik zat in een blad te bladeren en mijn oog viel op een advertentie met de titel ‘Opleiding docent Kinderyoga’. Drie woorden, één zin. En daar in die ene zin zag ik mijn toekomst, het kwartje viel! Dit is wat ik wil doen! De puurheid van kinderen en de puurheid van yoga samenbrengen en veel kinderen plezier en ontspanning brengen (maar ook nog zoveel meer natuurlijk!). Sinds januari 2014 ben ik gecertificeerd Docent Kinderyoga.

 

En toen was het zover, Mahamaya Yoga, mijn ‘yogakindje’ is geboren, op 12 januari 2015. En ik ben super enthousiast om dit met jullie te delen! Dus lieve mensen en kinderen, WEES WELKOM! Hopelijk tot snel!

 

Liefs, Bianca

 

 

Throw kindness around like confetti.