Het allerbelangrijkste bij kinderyoga is: PLEZIER staat voorop!

 

Kinderyoga is anders dan yoga voor volwassenen. Tijdens een kinderyogales, worden de kinderen meegenomen in een verhaal aan de hand van een thema. De gekozen thema’s spelen in op de belevingswereld en fantasie van het kind. Kinderen zijn niet alleen druk bezig met het ontdekken van het ‘eigen’ ik, maar ook met de wereld om hun heen. Zo gaan we bijvoorbeeld met zijn allen op avontuur naar het bos, op safari in Afrika, op pad naar de dierentuin of komen we terecht in de kabouterwereld.

 

Tijdens de yogalessen wisselen inspanning en ontspanning elkaar op een speelse manier af. Kinderen zijn van nature beweeglijk en actief, daarom hoeven zij tijdens de les niet continu op de yogamat te zitten en te staan. We benutten tijdens de lessen de gehele yogaruimte.

 

Gedurende de lessen wordt rekening gehouden met ieder kind als individu. Ieder kind volgt de lessen op eigen niveau en op eigen tempo. Hierdoor kunnen kinderen op eigen intensiteit de les volgen. Er zijn binnen kinderyoga geen verwachtingen en kinderyoga is niet prestatiegericht. Tijdens een yogales mag je zijn wie je bent.

 

Bij kinderyoga worden diverse oefeningen en beweegactiviteiten afgewisseld tijdens de les, zoals yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, dans en muziek, zintuiglijke oefeningen, creatieve expressie, aardingsoefeningen, massage oefeningen en visualisatie / meditatie.

 

De oefeningen en beweegactiviteiten zijn ongedwongen, speels, vrolijk en bieden veel plezier voor jonge kinderen. Onbewust kan dit diverse positieve effecten op het kind hebben. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen en behouden van een positief zelfbeeld, vergroten van het zelfvertrouwen, het lichaam soepel houden en versterken, stimuleren van de fantasie, eigen grenzen leren stellen, leren uiten van gevoelens en leren samenwerken.

 

Kinderyoga wordt aangeboden als groepsles, met maximaal 10 kinderen per les. De lessen duren 60 minuten.

 

Prijzen per kind:

– Proefles: € 5,00

– Losse les: € 11,50

– 5 rittenkaart (7 weken geldig): € 52,50

– 10 rittenkaart (14 weken geldig): € 95,00

– Broer/zus 10 rittenkaart (7 weken geldig): € 100,00

 

Ben je enthousiast en gun jij je kind een plezierige, ongedwongen en speelse vrijetijdsbesteding, schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en stuur een mail naar info@mahamayayoga.nl of vul het contactformulier in.

 

Lesrooster kinderyoga 4-7 jaar

DagTijdLocatie
Zaterdag (wekelijks)
> zaterdag 16 februari 2019 - GEEN LES
> zaterdag 6 april 2019 - GEEN LES
> zaterdag 13 april 2019 - GEEN LES
09.45 - 10.45 uurCentrum Karunika,
Meerhuizenplein 11, Amsterdam

Leave a little sparkle wherever you go.